lizzibitch

Psykiatri KY

Kategori:


Här är utbilningen jag funderar på Psykiatri

Psykiatri (KY)

Utbildningen i Psykiatri (KY) finns både som stationär i Karlskrona och kan även läsas i Nässjö, Kalmar Växjö och Kristianstad.

Psykiatrin är en verksamhet som befinner sig i ständig utveckling, både organisatoriskt och innehållsmässigt. För vårdpersonalen innebär det en miljö som skapar förutsättningar för teoretisk, praktisk och personlig utveckling, vilket kräver hög kompetens. Inom en snar framtid kommer psykiatrin att tvingas byta ut en stor del av sin personal p g a stora pensionsavgångar. Därför är behovet av medarbetare med KY-utbildning inom Psykiatri stor.

Delkurser: utvecklingspsykologi, kontaktmannaskap och psykiatrisk omvårdnad, somatik, yrkesrollen, psykiatrin ur ett samhällsperspektiv och psykopatologi. Utbildningen genomsyras av en nära anknytning till arbetslivet genom en lång arbetsplatsförlagd utbildning (LIA - Lärande i Arbete).

Utbildningen kommer att:
- utgå från ett problembaserat lärande, PBL
- genomsyras av en nära anknytning till arbetslivet genom lång arbetsplatsförlagd utbildning
- representanter från arbetslivet knyts till de teoretiska avsnitten
- den studerande knyts till sin kommande LIA-plats vid utbildningens inledning
- öva kontaktmannaskap med stöd av processhandledning
- följa arbetslivets rytm med inlagd semester
- stärka den studerandes sociala och personliga kompetens i en Själverfarenhetsgrupp

Utbildningen ger de baskunskaper som behövs för att arbeta med psykiatriskt relationsarbete inom såväl landsting som kommun. Efter utbildningen får du en självständig, ansvarsfull och professionell yrkesroll med eget omvårdnadsansvar. Du kan arbeta på mottagning, avdelning, dagvård, dagverksamhet, psykogeriatrik, missbruksvård, kriminalvård och du kan arbeta både med barn och vuxna.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: